Kam man reikalingas peilis?

Pasiėmiau peilį ir pradėjau galąsti. Visai ne todėl, kad jis atšipo. Kaip gali atšipti nenaudojamas daiktas? Aš jį galandu, todėl kad ritmingas darbas ramina nervus. Ta keista melodija hipnotizuoja ir atpalaiduoja... Mintys užgimsta galvoje ir ima veržtis į laisvę...

O kam tau reikalingas peilis?

Peilį galima naudoti netgi keliems skirtingiems dalykams. Visų pirma tai ginklas. Šaltas ginklas. Turbūt nereikia aiškinti, kodėl peilis šaltas ginklas? Pabandykite peilį įkaitinti ir tuomet paimti į ranką? Atlikę tokį eksperimentą puikiausiai suprasite, kad nu niekaip peilio nepaversite karštu ginklu.

Kaip ginklą peilį galima naudoti užpuolimui. Bet kadangi gyvenu gerai, tai iš senučių rankinių neatiminėju. Peilį taip pat galima naudoti savigynai. Bet apskritai peilį nešiotis pavojinga, dar netyčia ką nors sužeisi (pavyzdžiui užpuoliką).

Pereikime prie daug populiaresnio ir liaudyje labiau priimtino peilio panaudojimo – maisto gaminimo. Galit vadinti mane buržujumi, bet netgi ir maisto gaminimui man peilis nelabai reikalingas.

Man patinka pirkti pjaustytą duoną. Nereikia galvoti kodėl antra rėkė storesnė už pirmą, o trečioji iš viso atrodo kaip trikampis. Kai duona būna supjaustyta visos rėkės daugmaž vienodos. Mėgstamiausia mano duona – Toste.

Man patinka pirkti supjaustytą sūrį. Paimi gabaliuką duonos, gabaliuką sūrio ir jau sumuštinis padarytas nepasinaudojus peiliu. Iš sūrių renkuosi Baltiją, Gildiją arba Tyzenhauerių. Turbūt jau supratote, kad mėsą taip perku supjaustytą. Keista, tačiau negaliu pareklamuoti gero mėsos prekės ženklo, negi tokio nėra?

Jeigu jau prakalbom apie sūri ir mėsą, tai reikia pasakyti, jog abiejų įpakavimai iš pirmo atrodo vienodai, tačiau kažkodėl sūrio įpakavimas sugebėjo pažengti daugiau evoliucijos žingsnių. Sūrio įpakavimas beveik kaip Karūnos šokoladai: lengvai atsiplėšia, tik užklijuoti atgal neišeina, nors, kai gerai pagalvoji, tai to ir nereikia. Keista bet mėsos įpakavimas, deja, nėra draugiškas. Norint jį atidaryti reikia gerokai padirbėti protezu, bet čia aš jau į pagalbą pasitelkiu peilį.

Aišku, aš nemintu tik sumuštiniais, dar yra košės, sriubos, pietūs kavinėje, vakarienė restorane... Kažkaip pastebėjau, jog peilis pats nereikalingiausias instrumentas. O kaip dažnai peiliu naudojatės jūs?

Brukštelk žinutę