NePo virtuvėje: kaip iškepti skanų įrašą

Įrašų rašymas visai kaip duonos kepimas: geri virėjai turi savo receptus, kurie juos daro išskirtiniais. Geram įrašui kaip ir skaniai duonai reikia daugybės komponentų: pieno, kiaušinių, druskos, cukraus, mielių... Ar tai viskas? Tikrai ne. Nepaminėjau pačio svarbiausio, turbūt jau žinote kokio?

Grūdai. Norint iškepti duoną pats svarbiausias komponentas yra miltai, tačiau įrašų rašymas prasideda nuo grūdų. Grūdai – tai esminės idėjos, sakiniai, mintys - įrašo atrama. Jų negalima tiesiog pateikti skaitytojui, reikia sumalti ir išmaišyti po visą tekstą.

Pienas arba vanduo. Tai jungiamasis komponentas – žodžiai, kurie jūsų pagrindines mintis paverčia suprantamomis didžiajai daliai jūsų skaitytojų. Norit kažką pagaminti pilnai užtenka vandens ir miltų. Tačiau ar skanus bus tas kepinys? Ne, tik nedaugelis savo norų rinksis tokį patiekalą turėdami alternatyvą. Deja, būtent taip yra parašyti daugelis vadovėlių, galbūt todėl mokslas mums toks atgrasus?

Kiaušiniai. Kiaušiniai kepiniui suteikia gražesnę spalvą, blizgesį. Kas yra kiaušinių atitikmuo rašant? Nuotraukos. Nuotraukos padeda geriau suprasti straipsnį, būtent nuotraukos gali būti tas komponentas dėl kurio jūsų straipsnis apskritai buvo perskaitytas.

Druska. Sakoma, kad bet kokį patiekalą galima pagardinti druska. Straipsnio rašymo metu druska yra kelios stiprios frazės arba klausimai skirti užkabinti ir suintriguoti skaitytojus. Labai svarbu nepersūdyti! Jeigu norėtumėte sužinoti, ką reiškia persūdyti, pasiskaitykite laiškus, kurie patenka į jūsų pašto dėžutės „spam“ skiltį. Skaitykite be emocijų ir pagalvokite, jeigu jūs turėtumėte tų problemų, kurios minimos ar laiško turinys jus užkabintų?

Atsiverskite bet kurį laikraštį perskaitykite vieną kitą straipsnį esu tikras, kad kiekviename gerame žurnalisto darbe rasite: grūdus, vandenį, kiaušinius ir druską.

Mielės. Mielės skirtos padidinti tešlos tūri neįdedant daug savo kaip vyrėjo pastangų. Turbūt vienas iš klasikinių mielių pavyzdžių būtų istoriją apie tai, kad Edisonui išrasti lemputę reikėjo net 1000 bandymų. Turbūt nekartą teko girdėti šį pasakojimą, todėl aš nesiplėsiu.

Cukrus arba medus. Kas blogiau per sūrus patiekalas ar per saldus? Nežinau, ir viena, ir kita yra blogai. Cukrus – tai pagyrimai straipsnio skaitytojams. Žarstyti cukrų, beveik tas pats kaip rašyti horoskopus: kad ir koks bendrinis būtų, jis vis tiek veikia.

Apelsino žievelės. Kas iš jūsų valgytų apelsino žieveles? Turbūt niekas. Tačiau gaminant pyragą, tai vienas labai svarbus komponentas – jis suteikia išskirtinį kvapą. Rašant tam yra pasitelkiamos žymių žmonių citatos. Apelsino žievelės ir cukrus – mirtinas derinys. Pagalvokite, kokius komponentus naudoja visi motyvacinių tekstų autoriai.

Tai tiek iš virtuvės, bet dar norėčiau kai ką papasakoti ne iš virtuvės. Šiandien nusipirkau baronkų, norit atspėti kodėl? O gi dėl vienintelės priežasties – jų įpakavimas buvo geltonas ir ryškiai išsiskyrė iš visų kitų gaminių aplinkui. Ar įsivaizduojate koks nusivylimas buvo, kai atsikandau? Tai tik pačios paprasčiausios... prasčiausios baronkos... Bet už tai moralas labai aiškus: įpakavimas svarbu! Įpakavimas – tai puslapio, kuriame bus pateikiamas tekstas, dizainas. Dėl prasto įpakavimo net ir skaniausias pyragas gali likti nenupirktas.

Sėkmės virtuvėje, neprisvilinkit savo blynų.

Brukštelk žinutę