2015 metų tikslų rezultatai

Nuoširdžiai seku tavo įrašus ir vis labiau man kyla mintis kad tavo mintys per daug padrikos. Nėra vienos krypties, nėra tikslios vizijos kur save matai, bandai kelti daug tikslų, kurie kaip ir sakai konkuruoja tarpusavyje. Plius nori išbandyti daug ką - dalyvavimą renginiuose, rašymą angliškai, naujienlaiškį etc. Ir dar plius uždirbti. Ta prasme visko daug. Kaip pats nuo to nudegęs, galiu patarti vieną - focus. Nes nuoširdžiai gaila kad toks perspektyvus žmogus nepasiekia tikslų.

Pritariu Povilui. Tik man nėra gaila, kad tikslų nepasiekei. Man džiugu, kad pats tikslų nustatymo arba korekcijos procesas priverčia susimąstyti - kas svarbiausia tau. Ir pasitenkinimą turėtų suteikti ne tik pasiektas tikslas,bet ir pats procesas :). Su Naujaisiais metais ir su nauju požiūriu į tikslus! :)

O aš 2015 metams turėjau 2 tikslus... užbaigti savo komiksą ir pramokti JavaScript.

Su pirmuoju susitvarkiau. Nors mano komikse tik 19 puslapių, bet jį LABAI sunkiai sekėsi piešti ir jau maniau, kad iki Naujųjų nelabai spėsiu, bet pavyko :)

Su antruoju... truputį kebliau. JavaScript pasirodė ne toks jau paprastas, kaip kiti apie jį kalbėjo ir kuo toliau, tuo labiau abejoju ar programavimas man įkandamas. Ypač kai skaitau TAVO knygą ir įsitikinau, kad tokio amžiaus kaip aš žmonės jau tampa vyriausiais programuotojais ar projektų vadovais, o ne tik pradeda skaityti apie tai. Jaučiu, kad tas traukinys mano atžvilgiu jau nuvažiavo.

Nepaisant to, ėmiausi naujo projekto (vėl man nenešančio jokios naudos) ir pradėjau piešti naują komiksą... pažiūrėsime, kaip man seksis 2016-tais :)

Padare,
Sveikinu nupiešus komiksą, kur jį galima pamatyti?

Koks tavo tikslas dėl javascript? Jeigu dėl asmeninio malonumo, tai amžius niekada nėra kliūtis.
Jeigu nori padaryti karjerą, tai čia panašiai kaip su manekenėmis 99%, jaunos, tačiau likęs 1% yra visų geidžiamas ir uždirbta tiek kiek visos kitos sudėjus kartu.
Lietuvoje programuotojus samdo nuo 18 metų, o 30 metų jau visi tikisi būti vyr. programuotojais. Tačiau taip yra Lietuvoje ir nebūtinai visame pasaulyje. Pavyzdžiui Švedijoje pasakoja, kad lietuvių vyr. programuotojai nuvažiuoja vadovauti programuotojų komandai ir visi švedai yra vyresni už juos...

Ai su mano tuo komiksu... aš jo pats nepublikuoju niekur, o Komiksai.com jo pas save kažkodėl netalpina, tai taip ir likau ant ledo :D

Dėl JavaScript... aš baigęs IT studijas, bet tai buvo senai. Kol buvau jaunas, galėjau dirbti visokiuose darbuose, bet sveikata eikvojasi ir jau kuris laikas kuriu ilgalaikius planus, kaip po kokių 10 metų (dabar jau 8) pakeisti profesiją. Begalinis mano naivumas man patarė imtis programavimo. Mat Lietuvai VISADA jų (programuotojų) trūksta ir aš tikrai būdamas tokio amžiaus kažką rasiu... bet kažkaip šnipštas gaunasi, nes mano galva tiesiog nelabai paveža tokio lygio informacijos... kai išmokstu apie funkcijas, ant galvos užkrenta objektai, kai įveikiu objektus, užkrenta API... suprantu, kad kiekviename moksle kuo toliau brendi į mišką, tuo daugiau medžių, bet pastaruoju metu labai abejoju ar į tą mišką brendu :D

su naujais metais :D šiaip puikiai tave suprantu dėl tų tikslų, čia taip dažnai būna žmonėms, kurie turi daugybę idėjų, bet trūksta organizuotumo, kad viską įgyvendint :D aš kaip tik vieną iš šių metų tikslų užsibrėžiau kovoti su savo neorganizuotumu, ir tam, kad tie dalykai, kurie tarpusavyje konkuruoja, to nebedarytų :)) man šiuo klausimu padėjo knyga getting results for dummies :D

Sveikinu su 2016 :) Nepo, kad keli daug tikslų yra gerai, vadinasi generuoji idėjas. Kad jie konkuruoja irgi manau neblogai, nes tada būsi kupinas veiklos. Tikrai pažįstu žmonių, kurie labai puikiai derina daugybe skirtingų veiklų. Su jais įdomų padiskutuot. Tik įžvelgiu trūkūmą dėl tavo tikslų (arba tu apie jį tiesiog neparašei). Išsikėlęs tikslą susidaryk planą bent trim mėnėsiam kaip tu jo sieksi. Jei tai pažintys su žmonėmis peržvelk ir paskirk laiką grafike kada nueisi į vieną ar kitą renginį, kuriame gal buvai ar dar tik ketini nueiti. Jei tai komikso piešimas ir darymas susidėliok žingsnelius kaip tu darysi bent artimiausią mėnėnsį. Čia kaip koks pamokos planavimas išskeli grandiozinį tikslą ir susidedi visus įmanomus žingsnius kaip jo pasiekti. Eigoje vienus žingsnius išmeti, kiti matai, kad nelabai efektyvūs, nes daug lkas priklauso nuo aplinkos. Tačiau reflektuojant į jau padarytus žingsnius galima gi viską kesisti ir pradėt iš pradžių :) O metai, kaip žinia, turi 365 dienas ;) Pabaigai, tie kas nori kilti aukštai, visada ras būdą kaip pasigaminti kopėčias :) Gerų ir prasmingų 2016.

Iš esmės teisingai samprotauji. Negali išsikelti tikslo, kad per metus nuskrisi į mėnulį. Geriau sakyk, kad per pirmas dvi savaites paskaitysi literatūros apie kelionę į menulį. Tikslų reikia siekti kiekvieną dieną, nuosekliai.

tik dabar paskaičiau visus komentarus. Iš Švedijos aš. Jau šiek tiek per trisdešimt. Dirbu IT srityje, čia visiem nesvarbu tu vadovas ar ne :) Todėl ne visi veržiasi būti vyr programuotojais. Atlyginimas nuosekliai auga su amžiumi. Trisdešimtmetis vadovas galbūt uždirbs mažiau uz 50metį vyr. architektą.

Padaras, amžius tikrai ne kliūtis, net ir siekti karjeros. Reikėtų kelti klausimą, ar tikrai esi pasiryžęs skirti tam 10 tūkstančių valandų (https://en.wikipedia.org/wiki/Outliers_(book))? Vadovas ir programuotojas yra du visiškai skirtingi dalykai, kuriems reikia skirtingo įgūdžių seto. Mano dabartinėje darbovietėje apskritai nėra vadovų. Tai resursų švaistymas. IMHO įsivaizdavims kad vadovas yra aukščiausias karjerjos laiptelis yra sovietinis palikimas, netinkantis šiuolaikiniame pasaulyje :)

1 |

Brukštelk žinutę