2015 metų tikslai

Niekada nekėliau naujametinių tikslų ir tuo labiau neužrašinėjau, nes visi puikiai žino: naujametinės rezoliucijos neveikia.

Mokslininkai atliko eksperimentą ir nustatė, jog žmonės viešai deklaravę tikslus linkę rečiau juos pasiekti, nei tie, kurie juos laikosi sau. Kodėl taip atsitinka? Pavyzdžiui, jūs pasiėmėte akademines atostogas metams arba išviso metėte studijas ir po metų nusprendžiate, jog jums vis dėl to reikia išsilavinimo. Viešai deklaruojate savo tikslą pratęsti studijas ir tuoj pat sulaukiate daugybę sveikinimų ir paskatinimų iš draugų, artimųjų, pažįstamų. Visi tie sveikinimai sukelia nedidelę euforiją, jūs jaučiatės taip lyg tikslą būtumėte pasiekę. O kai iš tiesų pradedate studijuoti, tai nebejaučiate jokio malonumo, o gal net gi skausmą (nebūtinai fizinį) ir galvojate: velniop viską, tai per daug sunku (nemalonu). Ir vėl metate studijas vos po kelių savaičių (dienų).

Iš savo patirties galiu papasakoti daugybę istorijų, kurias galima pavadinti atvirkštinėmis eksperimentui. Turbūt niekam ne paslaptis, jog baigiau KTU universitetą. Studijuodamas paskutiniais metais, visiems sakiau, jog baigęs kraustysiuosi į Vilnių. Kaip manote kaip žmonės reagavo? Jie mane palaikė? Skatino? Ne, daugelio reakcijos buvo: Ar tu durnas? Ką tu ten veiksi? Ten brangu ir t.t. Galiausiai aš atsidūriau Vilniuje, bet tai jau kita istorija.

Šį kartą nusprendžiau atlikti eksperimentą: ne tik išsikelti tikslus, bet ir paskelbti juos viešai, kad jūs galėtumėte bet kada paklausti tai kaip sekasi? ir laikyti mane atsakingu (kad ateityje neskelbčiau nesąmonių).

1) Susipažinti su dešimt naujų žmonių. Kodėl? Pagrindinę idėją mėginau išsakyti savo tekste vienodi žmonės, pripažįstu, jog jis gavosi kiek painus, todėl pamėginsiu trumpai čia paaiškinti. Noriu praplėsti savo pasaulį, suvokimą, žinias. Susipažinti nereiškia tik sužinoti vardą, noriu suvokti požiūrį į pasaulį ar ištraukti vieną kitą vertingą gyvenimo pamoką. Aišku, tai nereiškia, jog mes tapsime draugais, bet pažįstamais, kodėl gi ne?

Pagal tikslą, tai būtų kiekvieną mėnesį po vieną naują pažintį, o žiemą kaip lokys miegu žiemos miegu. Gerbiamieji skaitytojai, jeigu norite padėti man įgyvendinti šitą tikslą, parašykite e-laišką. Lauksiu.

2) Susirasti bent vieną mentorių. Kodėl? Knygų skaitymas yra antras geriausias dalykas norint kažko išmokti. Koks yra pirmas? Mokytis tiesiai iš žmogaus. Kokioje srityje man reikia mentoriaus? Principe visose gyvenimo srityse. Šį tikslą galima vadinti pirmo B, galbūt kokia nors nauja pažintis virs į mentorių.

3) Parašyti dvi penkiasdešimties puslapių istorijas. Kodėl? Aš noriu gerinti savo rašymo kokybę, aš suprantu, kad šiuo metu jinai yra prasta ir vienintelis būdas ją pagerinti yra rašyti daugiau. Problema su šituo, kad iš tiesų reiktų matuoti kokybę, o ne kiekybę, tačiau aš neįsivaizduoju kaip pamatuoti kokybę, nebent Enorca pasakytų o šita istorija visai pakenčiama.

Pirmą istoriją reiktų pabaigti iki liepos vidurio, o antrą iki gruodžio pradžios. Šitoje srityje man praverstų mentorius. Taip pat priimu idėjas, temas istorijoms.

4) Pradėti rašyti tinklaraštį anglų kalba. Kodėl? Pagrindinė mintis išsakyta tekste Šiuolaikinis menininkas, noriu surinkti tūkstantį tikrų fanų, tačiau nemanau, jog tą galėčiau padaryti Lietuvoje. Prieš pradedant rašyti tinklaraštį man dar reiktų stipriai pagerinti anglų kalbos žinias, todėl startą planuoju rugsėjo mėnesiui. Šitoje srityje taip pat būtų malonu turėti mentorių.

5) Gauti tūkstantį eurų mėnesinių pajamų. Pats svarbiausias žodis yra pajamų. Dalį jų turėtų sudaryti atlyginimas, tačiau norėčiau, kad dalį jų sudarytų pasyvios pajamos. Būsiu atviras: neturiu supratimo nuo ko pradėti ir man reikės daug išsiaiškinti. Man tikrai praverstų mentorius. Šis tikslas skirtas lapkričio mėnesiui.

6) Pradėti kurti naują komiksą. Šitas dalykas yra labiau iš galbūt kategorijos, jeigu teisingai sukirs visi dalykai. Jau keletas metų mano smegeninę spaudžia keletas idėjų ir būtų smagu jas realizuoti, jeigu surasiu žmonių, kurie norės bendradarbiauti. Tokių žmonių neradus, pamėginsiu sukurti vieną naują Avisiro epizodą.

Tokie mano tikslai, sekite mane visus metus ir sužinosite, kaip man sekasi. O jūs ar susirašėte savo tikslus šiems metams?

Brukštelk žinutę